Δομή και Λειτουργία

Βιβλιοθήκη Πολιτικών Μηχανικών

Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ιδρύθηκε το ακαδημαϊκό έτος 1996-1997 και από τα τέλη του 1997 λειτουργεί στον 1ο όροφο της πτέρυγας Πολιτικών Μηχανικών.
Λειτουργεί από Δευτέρα έως και Πέμπτη από τις 9.00 π.μ. έως τις 7.00 μ.μ. και την Παρασκευή από τις 9.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ. Το ωράριο τροποποιείται ανάλογα σε περιόδους εορτών ή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 995749.

Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δανειστική και ως ηλεκτρονική παρέχοντας παραδοσιακές και σύγχρονες υπηρεσίες στους χρήστες της. Εγγράφει μέλη εφόσον με την ιδιότητά τους ανήκουν στο Τμήμα. Κάθε ενδιαφερόμενος συμπληρώνει την Αίτηση Εγγραφής και την καταθέτει με μία φωτογραφία, φέροντας μαζί και την αστυνομική του ταυτότητα.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται μέχρι και 15 βιβλία για 15 ημέρες, ενώ για το υλικό που δεν δανείζεται (περιοδικά, διατριβές, κλπ.), υπάρχει δυνατότητα φωτοαντιγραφής του εντός της Βιβλιοθήκης.

Τα βιβλία που έχουν αγοραστεί και χρησιμοποιούνται ειδικά για τις ανάγκες του μεταπτυχιακού προγράμματος ΠΠΒΑ, μπορούν να αναγνωρισθούν από την μπλε βούλα που φέρουν στον ταξινομικό τους αριθμό στη ράχη του βιβλίου.

Η Βιβλιοθήκη εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με αντίγραφα των διπλωματικών εργασιών των μεταπτυχιακών φοιτητών που αποφοιτούν από το πρόγραμμα ΠΠΒΑ.

Οι τίτλοι και οι περιλήψεις των διπλωματικών εργασιών που εκπονήθηκαν μέχρι σήμερα δίνονται στη σελίδα Διπλωματικές εργασίες.

Η ηλεκτρονική αναζήτηση τίτλων βιβλίων γίνεται με άμεση σύνδεση στον ηλεκτρονικό κατάλογο HORIZON http://nebula.lib.auth.gr ή μέσω της ιστοσελίδας της Κεντρικής Βιβλιοθήκης http://web.lib.auth.gr/portal/.

 
  Σύντομο ιστορικό  
  Ανασκόπηση 1997-2017  
  Υποδομές  
  Βιβλιοθήκη  
  Απόφοιτοι  
 

Εκπόνηση διπλωματικών εργασιών

 
  Διπλωματικές εργασίες  
  Προσκεκλημένοι ομιλητές  
  Σχετικά άρθρα & ομιλίες  
  Επετειακή Ημερίδα 2008  
  Επετειακή Εκδήλωση 2017  
 

Το ΠΠΒΑ με αριθμούς

 
home page Τμήμα Πολιτικών ΜηχανικώνΔημιουργία ιστοσελίδαςΑρχική σελίδαΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Σχεδιασμός και ανάπτυξη : Digital Innovations