Δομή και Λειτουργία

Υποδομές

Η εκπαιδευτική διαδικασία του προγράμματος διεξάγεται στο μεγαλύτερο μέρος της σε αποκλειστικά διατεθειμένη σ' αυτό αίθουσα της πτέρυγας των Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Η αίθουσα αυτή είναι κατάλληλα διαμορφωμένη και εξοπλισμένη με σύγχρονα οπτικο-ακουστικά μέσα.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του προγράμματος έχουν δυνατότητα χρήσης της κεντρικής νησίδας ηλεκτρονικών υπολογιστών που λειτουργεί στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Η νησίδα αυτή είναι εγκατεστημένη σε αίθουσα της πτέρυγας των Πολιτικών Μηχανικών και περιλαμβάνει ένα πλήρες και σύγχρονο δίκτυο υπολογιστών, άμεσα συνδεδεμένο με το κεντρικό δίκτυο του ΑΠΘ. Ανάλογα με τις επιμέρους ανάγκες των μαθημάτων του προγράμματος χρησιμοποιούνται επίσης και άλλες ειδικές νησίδες ηλεκτρονικών υπολογιστών εγκατεστημένες σε εργαστήρια των Τομέων του Τμήματος. Κάθε θέση εργασίας σε όλες τις νησίδες έχει απευθείας πρόσβαση σε μία πλούσια συλλογή ηλεκτρονικών επιστημονικών περιοδικών αλλά και άλλων πηγών με τις οποίες είναι συνδεδεμένο το ΑΠΘ.

Η άσκηση των μεταπτυχιακών φοιτητών σε εξειδικευμένα αντικείμενα διεξάγεται επίσης και στις σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις 9 εργαστηρίων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, το προσωπικό των οποίων εμπλέκεται άμεσα στην εκπαιδευτική διαδικασία του προγράμματος.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη χρήση βιβλιοθηκών, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του προγράμματος έχουν δυνατότητα πρόσβασης:

(α) στην κεντρική βιβλιοθήκη του ΑΠΘ
(β) σε περιφερειακές βιβλιοθήκες Τμημάτων του ΑΠΘ και
(γ) στη βιβλιοθήκη του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών,
στην οποία υπάρχει και ένα εκτεταμένο τμήμα της ειδικά αφιερωμένο στην υποστήριξη του προγράμματος "Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη".


  Σύντομο ιστορικό  
  Ανασκόπηση 1997-2017  
  Υποδομές  
  Βιβλιοθήκη  
  Απόφοιτοι  
 

Εκπόνηση διπλωματικών εργασιών

 
  Διπλωματικές εργασίες  
  Προσκεκλημένοι ομιλητές  
  Σχετικά άρθρα & ομιλίες  
  Επετειακή Ημερίδα 2008  
  Επετειακή Εκδήλωση 2017  
 

Το ΠΠΒΑ με αριθμούς

 
home page Τμήμα Πολιτικών ΜηχανικώνΔημιουργία ιστοσελίδαςΑρχική σελίδαΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Σχεδιασμός και ανάπτυξη : Digital Innovations